Een gezellig en leerzaam bezoek aan de bijentuin van Roger De Vos

Op 8 juli organiseerden we een bezoek aan de prachtige bijentuin van Roger De Vos. Het werd een voormiddag vol verwondering, gezelligheid én waardevolle leermomenten voor alle aanwezigen.

Bij aankomst werden we direct betoverd door de kleurenpracht van de tuin. De bloeiende planten en bomen creëerden een magische sfeer, het gezoem van de bijen uit de talloze -doorheen de tuin verspreidde bijenkasten- zorgde voor een aanstekelijk gevoel van bedrijvigheid.

Roger verwelkomde ons hartelijk en deelde zijn passie en kennis over bijen en planten. Hij nam de tijd om ons te vertellen over zijn ervaringen als imker en de verschillende soorten bijen die hij door de jaren heen heeft gehouden.

Terwijl we samen door de tuin wandelden, wees Roger ons op de bijenvriendelijke planten en legde hij uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de bijenpopulatie. We leerden over de bloeiperioden van verschillende planten en hoe we ervoor kunnen zorgen dat er het hele jaar door voedsel beschikbaar is voor de bijen.

Naast het educatieve aspect was het bezoek ook erg gezellig en we gingen naar huis met nieuwe inzichten, inspiratie voor onze eigen tuinen en mooie herinneringen aan een fantastische dag vol natuurpracht en bijengezoem. Onze dank gaat uit naar Roger en zijn echtgenote voor hun warme ontvangst.

Reacties zijn gesloten.