Werkwijze waswafels walsen – methode Edwin Revyn

Je eigen waswafels gebruiken, dat is tegenwoordig de betrachting van elke imker. Maar hoe doe je dat zonder er een enorme knoeiboel van te maken? Imker Edwin Revyn demonstreert voor ons zijn ‘wals’ methode. De wafels worden niet gegoten, maar lauw doorheen een walstoestel gedraaid.
Benodigdheden:
–       Bain-marie om was vloeibaar te houden.
–       Houten plank iets groter dan uw gewenst formaat.
–       Recipiënt voor lauw water.
–       Recipiënt voor koud water.
–       Mesje.
–       Deegrol.
–       Walstoestel.
–       Scheutje wasmiddel. (vb Ecover)
Dompelen van de natte houtplaat in de gesmolten was.
De houten plaat vooraf 24 uur laten weken in waterbad.
Op de foto is het een eikenplaat, maar het lukt ook met een multiplexplaat.
Dompelen van de natte houtplaat in de gesmolten was.
De houten plaat vooraf 24 uur laten weken in waterbad.
Deze bewerking 3X herhalen.
Na het 3X dompelen afkoelen in het bad met koud water.
Na de afkoeling afsnijden van de randjes met een mesje.
De wasplaat laat gemakkelijk los van de natte houtplaat.
De wasplaten soepel houden in lauw water.
Met een deegrol over de lauwe wasplaten rollen. (Maakt de wasplaat soepel en egaliseert kleine oneffenheden).
Kurkje in het aftapgat plaatsen en reservoir vullen met leidingwater met een scheutje ecover.
De walsen goed bevochtingen met een zachte borstel.
De wasplaat door het walstoestel draaien.
Snijden van de waswafel op het gewenste formaat.
Het resultaat: prachtige waswafels uit een gesloten waskringloop.

Reacties zijn gesloten.