Webinar: Het Vlaams bijenteeltprogramma in een notendop.

Door Ellen Danneels

Heb je je als imker al eens afgevraagd wat er met het subsidiegeld voor de imkersector in Vlaanderen gebeurt? Ellen Danneels vertelt er je alles over in dit webinar. Als werknemer bij Honeybee Valley, het platform aan de Universiteit Gent dat wetenschap en imkerij samenbrengt, voert zij samen met collega Valérie Villers het Vlaams Bijenteeltprogramma uit dat gecoördineerd wordt door professor Dirk de Graaf en Emeritus professor Octaaf Van Laere.
Het Vlaams Bijenteeltprogramma omvat 5 verschillende programmapunten waarvan Ellen een kort overzicht geeft. Ze licht o.a. toe hoe je als imker gebruik kan maken van het kwaliteitsonderzoek van honing en bijenwas, hoe het bijenloket antwoord wil bieden op specifieke imkersvragen en hoe het selectiewerk zich inzet om een meer veerkrachtige bijenpopulatie te verkrijgen in Vlaanderen.
download de presentatie hier

deel 1
deel 2

Reacties zijn gesloten.