Voordracht: Bijenvolken vermeerderen

woensdag 19 april om 19.30u – GRATIS TOEGANG

Zaal Leiezicht; Sint Jansstraat, Deinze (Grammene)
Spreker Edwin Revyn

Het voorjaar is het boeiendste seizoen voor imkers, maar helaas kampen velen van ons met een grote voorjaarssterfte. Edwin Revyn, bestuurslid en derde generatie imker, heeft het in deze gratis voordracht over de mogelijke oorzaken en hoe je op een correcte manier meerdere volken kan opstarten en koninginnen kan kweken.

Edwin aan het werk in de Brielmeersen

De voorjaarssterfte kan verschillende oorzaken hebben, zoals het gebruik van pesticiden, klimaatverandering, ziekten en plagen. Edwin zal deze oorzaken bespreken en suggesties geven over hoe je ze kunt voorkomen of bestrijden. Daarnaast zal hij uitleggen hoe je op een eenvoudige manier zelf koninginnen kunt kweken, wat van groot belang is voor het opstarten van nieuwe volken.

Het opstarten van nieuwe volken kan voor veel imkers een uitdaging zijn. Edwin zal zijn kennis en ervaring op dit gebied met jullie delen, zodat jullie zelf met vol vertrouwen aan de slag kunnen gaan.

De voordracht van Edwin Revyn is dus een unieke kans voor zowel beginnend als doorwinterd imker om meer te leren over de voorjaarssterfte, het opstarten van nieuwe volken en het kweken van koninginnen. Zorg dat je erbij bent.

Reacties zijn gesloten.